ПЛОЧЕСТИ МЕДИИ

Почеток » Материјали » Плочести медии
FoamaLite X-press се ПВЦ таблити познати како форекс. Материјал со високософистициран изглед и полирана површина и издржливост на сите атмосферски услови. Со својата мазна површина и флексибилност наоѓа примена за разни инсталации, монтажи и принтање.

Бели табли                    

Димензии: 2050 х 3050мм   Дебелина: 2-10мм

Црни табли                   

Димензии: 1220 х 2440мм   Дебелина: 3мм

Наменети се за: дигитален принт, реклами, билборди, визуелна комуникациjа

Екструдирани и лиени табли

3A Composites PMMA се плочасти материјали кои наоѓат широка примена поради своите особини и можности за термо обликување. Во механичките својства има предност пред стакло и при тоа е многу полесно од него.

Crylux Cast – лиени акрилни табли се вистински избор за Вашите потреби заради високата транспаретност, отпорност и УВ стабилност. Произведени се од лиен polymethyl methacrylate (PMMA)
И поради својата структура и квалитет се применуваат во разни индустрии и производства. CRYLUX ви гарантира стабилност, отпорност од температурни влијанија, добри оптички својства, лесно формирање на модели за употреба на разни техники и интензивни бои за визуелни комуникации.

Карактеристики:

-добри оптички својстба
-брилијантна прозрачност
-високо квалитетна површина
-временска и старосна отпорност
-УВ отпорниж-лесни за рециклирање
-термална стабилност
-лесни за работа
-широк спектар на стандарни и специјални бои

Процеси:

-принтање, ламинирање, сечење цо разни механички алати, ласерско и водено сечење, полирање, лепење, топли обликувања, термоформирање

Димензии: 2030 х 3050мм Дебелина: 2-20мм

CRYLON екструдирани PMMA акрилни табли за одликуваат со брилијантна транспаретност, издржливост, отпорност на разни влијанија и УВ стабилно. Произведени се по највисоки стандарди DIN EN ISO 7823-2 и не содржат никакви токсични и тешки метални елементи во себе со кои можат да бидат штетни по здравје и околина. Погодни се за внатрешна и надворешна употреба.

Карактеристики:
-добри оптички својства
-брилијантна прозрачност
-високо квалитетна површина
-временска и старосна отпорност
-дозволен контакт со храна
-лесни за рециклирање
-10 години гаранција за квалитет

Процеси:
-принтање, ламинирање, сечење со разни механички алати, ласерско и водено сечење, полирање, лепење, топли обликувања, термоформирање

Димензии: 2050 х 3050мм Дебелина: 2-20мм

LUMEX® A – АPET таблите се идеално погодни за рамни и заоблени апликации. Листовите имаат многу добра основа за принтање со UV-бои и се погодни за употреба во прехранбената индустрија. LUMEX® A исто така е исклучително отпорен на удари дури и на температура под нула степени и има извонредна временска отпорност

LUMEX® G – PET-G се најдобриот избор за термоформовање и изработка на апликации со свиткување при грејна жица. Листовите имаат рејтинг “ниска запаливост”, погодни се за употреба во прехранбената индустрија и покажуваат добра отпорност на удари. Тие се исто така извонредни при печатење со УВ-бои.

Димензии: 1250 х 2050мм, 2050 х 3050мм   Дебелина: 0.5, 0.8, 1мм

ПОЛИКАРБОНАТ ТАБЛИ СО УВ ЗАШТИТА

IMPEX® е бренд на Polycasa за екструдирани поликарбонатни плочи со многу добри оптички и механички својства. Таблите се со висок квалитет и имаат многу добра отпорност на атмосферски влијанија, како и при поголема сила на удар. IMPEX® обезбедува решенија за голем број апликации за внатрешни и надворешни работи. Извонредни перформанси на ниски и високи температури (од -40 ° C до +135 ° C)

IMPEX® UVP со двострано ко-екструдиран УВ заштитен слој

Димензии: 2050 х 3050мм   Дебелина: 3, 4мм – Clear,UVP

назад