Почеток » Материјали » Медии во ролна » Текстилно фолио

POLI-FLEX® TURBO е нашиот најнов филм со полиуретанска трансфер фолија опремена со специјално топло топење за брза апликација при ниска температура.

POLI-FLEX® TURBO е погоден за пренесување на текстил како најлон, памук, полиестер, мешавини од полиестер/памук и полиестер/акрилик.

POLI-FLEX® може да се користи за аплицирање на букви на маици, спортска и секој дневна облека, спортски торби и рекламни производи.

Трансфер филм: Polyurethane, cast

Лепак: Polyurethane – hot melt

Дебелина (мм): 0,095 +/- 5 %

Подлога: PET-film, self-adhesive

POLI-TACK: Трансфер фолија за текстилни апликации

Фолиите за трансфер од POLI-TAPE се погодни за термички пренос на печатени и исечени трансфери на текстил (POLI-FLOCK / POLI-FLEX). Точното позиционирање и поврзување на апликациите е многу лесно со POLI-TACK.

Сите производи POLI-TACK се полиестерски фолии обложени со специјален лепак отпорен на висока температура.

Површина: PET-film, transparent

Лепак: Acrylic

Лепење (Н/цм): 0,60 +/- 10 %

Дебелина (мм): 0,12 +/- 5 %

Подлога: Siliconised PP film, white

назад